Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εγκληματίες

Δεκάδες άνθρωποι χθες είδαν μπροστά στα μάτια τους, σε βαγόνι του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, πέντε εγκληματίες να μοιράζουν μεταξύ τους ξεδιάντροπα και θρασύτατα τα χαρτονομίσματα που μόλις είχαν κλέψει από ηλικιωμένο άνθρωπο. Αντέδρασε ένας (με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας) χωρίς αποτέλεσμα κι' όλοι οι άλλοι αδιαφόρησαν. 

Η ελληνική κοινωνία είναι στην πλειοψηφία της σύνολο αδιάφορων οντοτήτων. Ατομικιστές, ανήθικοι, γαϊδούρια και απομεινάρια ανθρώπινης οντότητας. Ξεπουλημένοι νεοέλληνες, απολίτιστα όντα μιας κοινωνίας εξηλιθιωμένης, ατάραχοι μάρτυρες ενός τρόπου ζωής ταιριαστού στη ζούγκλα της ελλαδικής εγωπάθειας. Είναι απίστευτη η δύναμη της αδιαφορίας των πολιτών αυτής της χώρας. Είναι ασύλληπτο το μέγεθος της κατρακύλας. Φτάσαμε και εκεί. Να κλέβουν κάποιον και να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα. 

Αν και οι γενικεύσεις συνήθως είναι αποκρουστικές, λαός που να αξίζει τη μοίρα του περισσότερο από τον ελληνικό δύσκολα συναντάται. 

Έχουν μείνει ελάχιστοι άνθρωποι, λιγοστοί πολίτες, λίγοι συνειδητοί, αρκετοί αφελείς και πολλοί έλληνες...(όχι στην καταγωγή, στη νοοτροπία και συμπεριφορά αναφέρομαι).


(Όσοι κυκλοφορούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δή με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο γνωρίζουν ότι τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά και δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα πέφτουν θύματα συμμοριών ντόπιων κι' αλλοδαπών, αντρών και γυναικών, χάνοντας τα πορτοφόλια τους απ' τις τσέπες και τις τσάντες τους. Στόχο αποτελούν συνήθως οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες με τις τσάντες τους και οι αφηρημένοι. Κυκλοφορούν συνήθως πολλοί μαζί, πέντε-έξι άτομα, ώστε αν τους πιάσουν επ' αυτοφώρω (να επιτεθούν στους λιγοστούς μάγκες που θα ορθώσουν το ανάστημά τους στην αδικία και στην παρανομία και) να διαφύγουν. Στριμώχνονται στα βαγόνια που κατά τις ώρες αιχμής, και όχι μόνο πλέον, είναι γεμάτα ασφυκτικά από κόσμο και επιδίδονται στην καθημερινή τους ασχολία. Με την ευκαιρία, η Αθήνα πρέπει ν' αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που ούτε το μετρό δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Η μείωση της συχνότητας των δρομολογίων έχει αποτέλεσμα να επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο στα ΜΜΜ και ιδίως σε μετρό και ηλεκτρικό με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου