Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Χάρβει, Ίρμα και Χοσέ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής. Σήμα κινδύνου για την κλιματική αλλαγή. Πληθυσμοί περισσότερο ευάλωτοι στις φυσικές καταστροφές, σε τυφώνες και κυκλώνες.

Στο Νεπάλ, στις Ινδίες, στο Μπαγκλαντές απ' τις πλημμύρες ο αριθμός των θυμάτων πλησιάζει τα 1500 άτομα. Στη νότια Ευρώπη υψηλότατες θερμοκρασίες και τεράστιες πυρκαγιές. Λιώσιμο των πάγων, εμμονή στη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Ανθρωπογενή τα αίτια της κλιματικής αλλαγής με τα αίτια και τις επιπτώσεις να έχουν σαφές ταξικό πρόσημο. Οι κυρίαρχες ελίτ με την εμμονή στην αναπτυξιολαγνεία οδηγούν στην περιβαλλοντική καταστροφή. Ο αρπακτικός καπιταλισμός απειλεί να μετατρέψει τον πλανήτη σε θάλαμο αερίων.

Οι έννοιες των "εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" και "γενοκτονίας" πρέπει να ξαναδιαβαστούν στο πλαίσιο της επαπειλούμενης καταστροφής. Οφείλουμε ν' αντισταθούμε στην θανατοπολιτική του κεφαλαίου.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου